Duurzaamheid

Bij BOFESTO-Print proberen wij een steentje bij te dragen bij het verduurzamen van de wereld, met als doel om klimaatveranderingen tegen te gaan. Wij zorgen ervoor samen met onze partners dat onze producten op een zo duurzaam mogelijke manier kunnen worden geproduceerd.

Duurzaamheid is iets waar wij continu mee bezig zijn. Wij zijn bewust van onze impact op het milieu en proberen dit fors te verminderen door te innoveren, zonder dat de kwaliteit van onze producten hier onder lijdt.

Een van de manieren waarop wij duurzaamheid nastreven, is door gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen en productieprocessen. Ook onze leveranciers werken samen met ons om dit doel te bereiken. Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van gerecyclede kunststoffen, of gebruiken wij papier dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Tijdens onze productieprocessen ondernemen wij diverse acties om afval en vervuiling te verminderen, door bijvoorbeeld digitaal te printen, of door minder water en energie te gebruiken.

Tijdens het productieproces gebruik van gerecyclede kunststoffen, maar onze eigen producten zijn ook recyclebaar. Zo beschikken wij over diverse textielproducten die voldoen aan de Oeko-Tex Standard 100. Dit houdt in dat onze producten veilig zijn geproduceerd en geen schadelijke stoffen bevatten. Ook werken wij samen met partners die verdere recyclingservices aanbieden. Op deze manier hopen wij onze producten circulair te houden.

Een aantal van onze producten bevatten duurzame certificeringen en erkenningen. Een voorbeeld van zo’n certificering is het FSC-certificaat (Forest Stewardship Council) voor duurzaam geproduceerd hout en papier. Een ander voorbeeld van een behaald duurzaam certificaat is het ISO 14001-certificaat, wat staat voor milieumanagement.